BASIN BÜLTENLERİKılıç Deniz’e en fazla istihdam ödülü

30/03/2017

Kızıltan, “İstihdam işsizliğe çözüm olabilir”

Kılıç Deniz Ürünleri su ürünleri sektöründe gösterdiği başarılar ile ödüle doymuyor. Sektöründe en fazla ihracat rakamına sahip olarak ihracat alanında ödüller alan Kılıç Deniz Ürünleri bu kez 3’üncü Muğla İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nda en fazla istihdam sağlayan işletme ödülüne layık görüldü. Kılıç Deniz Ürünleri olarak ülkeye katma değer kazandırmak ve istihdam yaratmak için çalıştıklarını ifa de eden Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ersin Kılıç Kızıltan, “Bu başarı hepimizin başarısı, ülkemizin başarısı” dedi.

“Yatırım yapmalıyız”

Kılıç Deniz Ürünleri olarak, yatırımlara aralıksız devam edildiğinin altını çizen Kızıltan, yatırımların yapılması ile istihdam sağlanacak yerlerinde oluştuğunu dile getirerek, “Yatırımların sürekli olması ile ülkedeki işsizliği daha aşağı çekme ihtimalimiz var. Yatırımlar işsizliğe ilaç olabilir. Bu sebeple, yatırımlarımızı ertelemeyelim. Ekonomimizin düzelmeye başladığı şu günlerde yatırımlar ile bu ivmeyi yukarı çekebiliriz” diye konuştu.

“Teşviklerden yararlanmalıyız”

Devletin başlattığı istihdam seferberliğine sonuna kadar destek olacaklarını vurgulayan Kızıltan, “Genç işsizliğin bu kadar çok olduğu, üniversite bitirip işsiz kalanların bu kadar fazlalaştığı günlerde istihdam yaratmak çok önemli. Devletin işsizliğin en aza indirilmesi için sağladığı istihdam teşviklerinden yararlanılması ile işverenin de sırtındaki yük kalkmış oluyor. Eskiden böyle teşvik ve destekler yoktu. Günümüzde sağlanan bu teşvikler bulunmaz veli nimet” diye belirtti.

Ödül töreninin ardından ziyaretçiler fuar stantlarını gezerek istihdam ve insan kaynakları hakkında bilgi de aldı.

Kılıç Deniz’e en fazla istihdam ödülü Kılıç Deniz’e en fazla istihdam ödülü