BASIN BÜLTENLERİİhracatın yükselen yıldızı Kılıç’a ihracat ödülü Zeybekçi’den

12/02/2017

Dünya sofralarında sağlıklı olduğu için tercih edilen çipura ve levrek balıklarının dünyada en büyük yetiştiricisi olan Kılıç Deniz Ürünleri, Ege Bölgesi’nin 2016 yılında gerçekleştirdiği 16.6 milyar dolarlık ihracat rakamına 136 milyon doların üzerinde katkı sağladığı için Ege İhracatçı Birlikleri tarafından ödüllendirildi. Şirket adına ödülünü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’den alan Kılıç Deniz Ürünleri İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan, ülke ekonomisine döviz kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ve elde ettikleri ihracat rakamı ile sektörde lider olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

“Ülkemizi temsil gururu yaşıyoruz”

İzmir Hilton Oteli’nde düzenlenen Ege İhracatçı Birlikleri “2016 İhracatın Yükselen Yıldızları” ödül töreninde aldıkları ödül ile Türkiye’yi yurtdışında gururla temsil ettiklerini açıklayan Kızıltan, Türkiye ekonomisini beslemenin en önemli yollarından birinin ihracat olduğuna işaret ederek, “Türk ekonomisinin istihdamına, ihracatına ve büyümesine verdiğimiz katkının daha da artacağını ifade etmek istiyorum. 2016 yılı küresel piyasaların oldukça çekingen olduğu bir yıldı. Yaşanan sorunlara rağmen Kılıç Deniz Ürünleri olarak ekonomiye elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalıştık ve bundan sonra da sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Hedef 2023

Dış piyasa ile rekabet edilebilmesi için teşvik ve desteklerin önemine değinen Kızıltan, ödül töreninden sonra Türk Eximbank ve leasing şirketleri ile yapılan uzun vadeli ihracat finansmanı kredi anlaşmasının oldukça önemli çalışma olduğunu söyledi. Yapılan anlaşma ile 2017 yılında yeni ihracat rekorları gelebileceğini açıklayan Kızıltan, “2023’te hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Hedefe ulaşma noktasında Kılıç Deniz Ürünleri olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

İhracatın yükselen yıldızı Kılıç’a ihracat ödülü Zeybekçi’den İhracatın yükselen yıldızı Kılıç’a ihracat ödülü Zeybekçi’den